In prima zi
- Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine.
- Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura.
- Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut.
- Lasa coca sa stea descoperita 5 minute
- Scoate coca din castron si framant-o cam 3 minute. Nu mai adauga prea multa faina. In final coca trebuie sa fie elastica si sa nu se lipeasaca tare de mana.
- Pune coca intr-un castron curat uns cu ulei, acoper-o cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru maxim 4 zile
- Eu am impartit coca in doua castroane, pentru ca vreau s-o coc in doua zile diferite
In ziua in care coci paine
- Scoate coca din frigider. Ea va arata asa (este jumatate din coca initiala
- Lasa coca 1 ora la temperatura camerei.
- Cu ajutorul unei palete scoate-o cu grija din castron. Nu apasa prea tare, ca sa nu iasa gazele acumulate in ea.
- Imparte coca in 3 parti egale si formeaza baghetele.
- Pune-le intr-o tava, pe foaie de copt. Fa cate 3 taieturi usoare, in diagonala, pe fiecare bagheta.
- Lasa coca la crescut pentru o ora
- Inainte cu 45 de minute de a coace painea, incalzeste cuptorul le maximul (in jur de 290 C)
- Pune coca in cuptor si redu temperatura la 230 C
- Coace 25 minute, pana ce coaja devine aurie.
- Scoate baghetele si raceste-le pe un gratar, minim1 ora.