O minunatie de paine
Se pune faina,sarea,zaharul,ouale in masina de paine.
Laptele se incalzeste, se dizolva drojdia in lapte, se pun si bucatele de unt sa se topesca dupa care se pun toate peste faina in masina de paine,se lasa la programul de framantat -dospit .
Maslinele se scurg de apa si se toaca cu badidora putin,dupa care se pun in masina de paine. In momentu cand piscuie masina, doar atunci se pun maslinele tocate .
Se lasa la programul de framantat dospit.
Cand aluatul a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 2 ,dupa care fiecare bucata se mai imparte in 3(optional ,doar daca doriti sa o impletiti).Se impleteste painea, se pune in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si se lasa sa creasca 20 minute la caldura.Se ung cu oul batut bine cu un praf de sare ,dupa care se pun la cuptor pentru 40-45 minute la 160 grade.
O paine moale ,aromata,pufoasa