Paine de casa cu lapte

de retetepersane in Piine, 7 Ian 2011 | 8777 vizualizari

 

Aceasta paine in Iran se numeste Nan e Barbari, am modificat putin reteta pentru ca am folosit lapte in loc de apa si am uns-o cu albus de ou.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de faina + 1 cana pentru presarat pe masa
  • 1 cub mic de drojdie (25g)
  • lapte (aproximativ 400, depinde de cat de uscata este faina)
  • 1 lingura de zahar pentru drojdie
  • sare 1 lingura
  • 2 albusuri de ou
  • susan(optional zatar, chimen)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu lapte:

In primul rand, dati drumul la cuptor.

1. Intr-un castron facem maiaua - dizolvam drojdia in lapte caldut si adaugam o mana de faina si lingura de zahar, amestecam si lasam la caldurica vreo 15-20 de minute.
2. Cernem faina intr-un lighean suficient de mare (coca isi va dubla cantitatea in timpul dospirii) si adaugam maiaua.
3. Framantam bine vreo 10 minute - daca faina dvs este foarte uscata si coca vi se pare tare, mai puteti adauga putin lapte caldut.
4. Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 20-30 minute la caldura.
5. Dupa ce a crescut, punem faina pe masa si impartim aluatul in patru sau cinci parti.
6. Fiecare parte o framantam pana ce nu se mai lipeste de mana, intindem o foaie lunguiata cam de 2 cm grosime.
7. Pe aluat formam cu degetele santuri longitudinale cu o distanta de 2 cm intre ele :
8. Ungeti cu albusul de ou batut si presarati susan sau chimen sau zatar. Eu pe una dintre paini am presarat zatar si praf de usturoi. Dar puteti pune cimbru, oregano sau busuioc .

9. Ungeti o tava cu ulei si tapetati-o cu faina si puneti fiecare paine la copt . Nu uitati sa o intoarceti cand este coapta pe jumatate.

10. Acum ca este calda si rumena, faceti efortul sa o lasati putin sa se racoreasca pentru ca altfel o sa va doara burtica :))  Noi pe prima am mancat-o pe loc :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra multicereale cu tarate