Paine De Casa

de Valyvalentyna in Piine, 4 Iul 2014 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 50 gr drojdie,
  • 2 lingurite de zahar,
  • sare,
  • 6 linguri ulei,
  • 550-600 ml apa calduta.
  • Pt uns
  • 1 ou,
  • 1 lingura ulei,
  • seminte susan{optional} + 1 lingura ulei pt. uns tavile.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine De Casa:

Cernem faina intr-un vas mai mare iar intr-o cana frecam drojdia cu zaharul pina se topeste zaharul apoi adaugam 2 linguri de apa calduta cu 2 linguri de faina si lasam sa creasca pt. 10 min.

In acest timp adaugam sarea in faina, uleiul si punem si restul de apa apoi adaugam drojdia cu zaharul si framintam un aluat cit sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasam la crescut pt 1 ora la loc caldut. Ungem tavile cu ulei, Cind aluatul a crescut il rasturnam pe masa de lucru infainata si il impartim in 2 jumatatea obtinuta se imparte in doua si facem cite un sul din cele doua bucati de aluat pe care le impletim si apoi punem in tava .

Asa procedam si cu cealata bucata de aluat ramasa, Le lasam in tava cam 15 min apoi le ungem cu oul batut si uleiul si presaram seminte de susan deasupra, bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade pina se rumeneste frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine De Casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu cartofi