Paine de casa

de babi5 in Piine, 9 Iul 2013 | 5102 vizualizari

 

Dragii mei fiindca ma aflu in Tara in care nu se maninca prea multa pine ci multe paste ,si fiindca duc un dor de pine ca de mama ,am cotrobait pe aici am gasit faina si drojdie si am facut o pituca bunaaaaaaa!!! zic eu.. desi nu a prea crescut fiindca drojdia era mai veche dar pentru mine tot buna a iesit .Mamaaaaaaaa!! ce bunai pinea noastra

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • un cub de drojdie proaspata (dar cred ca trebuie 2, fiindca mie nu mi-a prea crescut)
  • 1 lingurita de sare
  • un picut de ulei 2-3 linguri
  • apa calduta  cit cuprinde
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune faina la temperatura camerei intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune zaharul, sarea, drojdia si un pahar de apa calda. Se amesteca bine, se face o maia si se lasa sa creasca. Apoi se framanta aluatul cu apa calda, cat sa rezulte un aluat mai virtos. Se framanta bine, bine (pana raman mainile curate de aluat).

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut. Cind este gata crescut modelam aluatul dupa forma dorita, il punem intr-o tava unsa, apoi mai lasam la crescut 10-15 minute. O punem la copt  in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pina se rumeneste bine. Scoatem din cuptor, o udam deasupra cu un picut de apa (sa fie coaja moale) si gata painica cea de toate zilele

TIPS-URI

1

Se maninca bine painea calda si goala

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (20)

nilgun 1

09.07.2013, 23:05

buna

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:24

babi5 1

10.07.2013, 10:51

Cei mai bun decit pinea noastra cea de toate zilele nigun!!!!! te pupa Babi si-ti multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3