Paine de casa

de Bayram in Piine, 19 Iun 2011 | 5485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 16 g drojdie uscata
  • apa
  • sare 
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia, sarea si apa si se framanta, se adauga apa pana se dezlipeste aluatul de pe maini apoi se adauga putin ulei, se mai framanta putin si se lasa sa creasca.

Se ia aluatul si se taie in 4 parti egale,. Se modeleaza sub forma de batoane. Se impletesc 2 cate 2 si apoi se pun in forme, care au fost unse cu ulei sau margarina (evitati untul la uns tava pt ca are prea multa apa in compozitie).

Se mai lasa in forma cam 20 min pana creste iar si se da la cuptorul incins la 160 grade. Se lasa aproximativ 30 min.

Se scoate din cuptor se aseaza pe un servet (din material textil nu din hartie), uscat, se unge painea cu putina apa si se tine invelita cu servetul pana se raceste. 

TIPS-URI

1

Se poate pune susan sau mac pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]