Paine cu usturoi

de adry88 in Piine, 1 Mar 2013 | 3568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura sare
  • 3 catei usturoi
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • mac si susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi:

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si lasam deoparte 5 minute

Faina o amestecam cu sarea, facem o gura in mijloc, adaugam ouale batute, usturoiul pisat si drojdia, untul moale si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Framantam pana rezulta un aluat care nu se va lipi de maini, acoperim si lasam intr-un loc calduros cca 1 ora,

Dupa ce a crescut, framantam coca putin, dupa care am impartit in 2 bucati egale si le-am impletit,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam la dospit 15 minute

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si deasupra preseram mac si susan

Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pâine cu brânză şi usturoi