Paine cu urzici

de Lau in Piine, 29 Mar 2016 | 2969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • 500 g urzici
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • ardei rosu,verde,galben
  • sare
  • piper
  • 1 legatura leurda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu urzici:

Intr-un vas se adauga faina,sarea,zaharul,amestecam si facem o gaura in mijloc,adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,

Adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,ouale batute,smantana,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut,

Framantam pana rezulta o coca omegena si nelipicioasa.Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul,

Rupem o bucata de aluat si intindem o foaie de aluat care o asezam in tava  ridicand putin si pe pereti tavii,

Din aluatul ce ramane adaugam 300 g urzici,5 linguri smantana si framantam un pic pana ce se incorporeaza urzicile.

Rupem bucati de aluat si formam bilute asezand pe margine.

Intr-un bol adaugam ouale,ardeii tocati,urzici ramase,leurda tocata,sare,piper,smantana si amestecam bine,

Turnam compozitia in mijlocul tavii si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase