Paine cu seminte de floarea soarelui

de Dya Daniela Andrei in Piine, 4 Apr 2014 | 5584 vizualizari

 

Reteta aceasta am vazut-o la Rocsiuta si va spun ca este tare buna! Am modificat cantitatile ingredientelor si nu am folosit mierea de albine, insa ramane la fel de buna! Va invit sa o incercati http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2013/11/paine-cu-seminte-de-floarea-soarelui.html

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba de grau
  • 350 ml apa la temperatura camerei (usor calduta)
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingurita cu sare (sau dupa gust)
  • 3 linguri cu seminte de floarea soarelui
  • 1 ou si putin ulei de masline (1 lingurita) pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Pasam drojdia impreuna cu zaharul pana se lichefiaza. O pastram  intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.

Intre timp cernem faina, intr-un bol, formam o adancitura si adaugam drojdia dospita peste care presaram faina din jur si lingurita cu sare pentru o incorporare uniforma. Adaugam apoi cele 4 linguri cu ulei de masline si putin cate putin apa calduta (la temperatura camerei), framantand aluatul pana la omogenizarea perfecta.  Se adauga semintele si se incorporeaza complet in aluat.

Lasam vasul intr-un loc cald, pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Am format apoi bile potrivite ca marime pe care le-am asezat intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Am crestat putin fiecare "bila" si le-am stropit cu o lingurita cu ulei de masline. Ll-am mai lasat la crescut 10 minute (in vas), dupa care le-am pus la copt pana ce painica a crescut suficient de mult si a inceput sa prinda culoare. Am uns-o cu amestecul de ou si ulei de masline, am presarat miez de seminte si am pastrat-o in cuptor pana ces-a rumenit frumos.

Pufoasa, gustoasa, calda,,, Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul meu a fost mai molicel (pentru ca asa l-am dorit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa