Paine cu mac

de nadina73 in Piine, 22 Aug 2010 | 4853 vizualizari

 

Este dupa reteta lui leoflorihttp://www.bucataras.ro/retete/1231/paine-cu-mac.html numai ca eu am facaut 1 portie jumate si a iesit mai mare

 

INGREDIENTE

  • 900 faina alba
  • 3 oua
  • 300 ml lapte caldut
  • 180 g unt
  •  2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri de mac
  • drojdie  proaspata 40g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mac:

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la programul de framantat dopit,eu nu va zic programul, difera de la o masina la alta. Se lasa sa creasca bine dupa care se unge o tava cu unt sau ulei si se pune aluatul,se mai lasa in tava sa creasca 20 minute ,dupa care se puna tava la cuptor pentru 35 minute la 170 grade.

Cand painea e rumenita frumos se scoate si se acopera cu un prosop,eu am facut si doua mai mici pt pitici

Ps:Leoflori multumesc mult de retata ,diferenta e ca am pus mai multa faina la o portie jumate trebuia 750 g iar eu am mai pus 150 ,nu stiu de ce dar a iesit foarte moale aluatul ,iar in final o paine minunata,multumesc mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată de casă cu nuci și alune - Rețeta clasică

ieri la 10:42

Paine de casa pufoasa - Reteta de baza

pe 02.10 la 19:39

Sandwich cu prosciutto, camembert și smochine - Combinația excelentă de gusturi

pe 02.10 la 08:32

Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

pe 01.10 la 16:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Franzela cu cartofi si fulgi de secara