Paine cu cartofi, masline si rosii uscate

de Irina in Piine, 23 Mar 2015 | 4135 vizualizari

 

Pentru ca ne place painea facuta in casa, o fac destul de des. Incerc, insa, sa folosesc alte ingrediente de fiecare data, pornind cam de la aceeasi reteta de baza, asta asa pentru variatiune. Painea cu cartofi ne place mult, parca e mai pufoasa, asa ca asta am hotarat sa framant ( aveam niste piure de cartofi facut cu o zi inainte, asa ca m-am gandit sa il valorific). Dar, cum am deschis frigiderul, mi-au sarit in ochi niste masline si rosii uscate. Hmm, imi zic, ar fi buna si o painica cu rosii si masline. :)) Pana la urma am facut doua, una doar cu cartofi si una si cu rosii uscate si masline. Ce credeti? Asa frumos au crescut, ca s-au lipit una de alta si a iesit o paine maaaare, rotunda si gustoasa. :))

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina alba
  • 3 linguri piure de cartofi
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cu sare
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte cald
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • rosii uscate
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi, masline si rosii uscate:

Am pus faina in vasul robotului, iar in mijloc drojdia amestecata cu zahar si 2 linguri de lapte cald. Am lasat maiaua la dospit cam 15 minute.

Am mixat faina cu maiaua, apoi am adaugat pe rand piureul de cartofi, sarea, uleiul de masline si laptele. 

Daca aluatul ramane lipicios, mai adaugati cate putina faina, pe masura ce framantati.

Am lasat sa creasca aluatul mai bine de o ora, dupa care l-am rupt in doua, sa fac doua paini, asa cum imi propusesem: una numai cu cartofi si una in care sa adaug masline si rosii uscate. Am facut doua paini rasucite, pe care le-am pus in aceeasi tava, le-am uns cu galbenus de ou cu ajutorul unei pensule si le-am lasat iar la crescut.

Cum in bucatarie era cald si bine, aluatul meu s-a umflat asa frumos ca nu mai pareau doua paini ci una mare si rotunda. Nu-i bai, ca tare frumoasa mi-a iesit pana la urma. 

Am pus "painea" in cuptor pentru jumatate de ora. 

Normal ca am rupt din ea cum s-a racit nitel, asa bine mirosea. Sa va mai zic si ce gustoasa e? 

TIPS-URI

1

Daca aluatul ramane lipicios, mai adaugati cate putina faina, pe masura ce framantati;

2

Nu am adaugat cantitati exacte pentru rosiile uscate si masline; puneti dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi, masline si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Teo 1

26.03.2015, 21:58

Deci,nu mancam paine goala...!

Corinuta 1

26.03.2015, 22:11

Frumoasa painica ta!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi