o painica tare buna si foarte satioasa!
Spalam ardeii si ii curatam de cotoare si seminte.
Ii maruntim la robot, adaugam cele doua tipuri de branza Delaco si obtinem o pasta de branza colorata de la ardei.
Cernem faina. O cernem in vasul unde dorim sa framantam aluatul. Facem o groapa la mijloc, zdrobim intre degete cubul de drojdie, adaugaam zaharul si sarea, apoi putina apa calduta si lasam sa creasca maiaua,acoperind vasul cu un servet curat.
Dupa ce drojdia a actionat cca 10 minute, adaugam restul de apa calduta, crema de branza cu ardei si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de vas ori de maini. Poate mai este nevoie de putina faina, eu am dat cantitatile aproximative.
Dupa ce am obtinut aluatul, il lasam la dospit in jur de 15 min. pana cand isi dubleaza volumul. El l-am tinut in vasul in care am framantat, acoperit cu un servet.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei, asezam aluatul in forma. Crestam din loc in loc cu un cutit ascutit, ungem aluatul cu ulei, presaram putina sare grunjoasa deasupra si seminte de in din belsug.
Dam forma la copt in cuptorul preincalzit, la temperatura medie (160-170 grade) timp de cca 45-60 min (in functie de cum va coace cuptorul).
Painea este gata cand capata aspect de rumen atat la suprafata cat si dedesupt (de aceea am folosit o forma termorezistenta transparenta, pentru a controla vizual aspectul painii si la baza).
Scoatem painea din cuptor, apoi din forma, o acoperim cu servetul pana se raceste si servim.
Pofta buna!!