Este o mancare excelenta pentru iubitorii de fructe de mare. Eu o prepar sau numai cu fructe de mare sau aceasta numita regala cu pulpe inferioare de pui si fructe de mare si bucati de peste.
Pregatim fructele de mare pe un platou , si carnea pe un platou pentru a le putea adauga apoi in ordinea care trebuie la gatit.
Scoicile trebuie curatate bine si lasate minim 30de minute in apa cu sare.
Intr-un wok punem la incins 2 linguri ulei de masline si apoi punem la calit cateva minute la foc mic falolea verde taiata marut si pulpele de pui. Dupa aceea adaugam orezul si condimentam cu curcurma si condimente pentru paella, adaugam sare si piper dupa gust si turnam 100 ml de supa de pui fierbinte. Lasam sa clocoteasca la foc mic si amestecam cu o spatula din cand in cand, adaugad daca este cazul cate putina supa fierbinte. Dupa 10 minute adaugam cubuletele de ardei si inelele de calamar. Inelele de calamar trebuie gatite in prealabil separat, se fierb la foc mic timp de 15 minute cu o lingura de ulei de masline, sare, piper si o lingura de suc de lamaie, pentru un plus de gust putem adauga si o ceapa mica.La 5 minute dupa calamar punem crevetii si du-12pa inca 5 minute scoicile si pestele, acestea nu trebuie sa stea la foc ma mult de 5 minute pentru a nu-si pierde savoarea.
Amestecam cu grija dupa ce am pus fructele de mare si lasam sa scada apa incet, la sfarsit daca mai este cazul se pot adauga condimente in functie de gust. Are un gust deosebit, cu siguranta ca voi incerca aceasta reteta in mai multe variante, cu carne de iepure si fructe de mare, cu caracatita….este o mare divesitate de variante. Daca va decideti sa incercati reteta va doresc pofta buna !