Paella Regala

de Sylvia in Fructe de mare, 12 Feb 2010 | 11595 vizualizari

 

Este o mancare excelenta pentru iubitorii de fructe de mare. Eu o prepar sau numai cu fructe de mare sau aceasta numita regala cu pulpe inferioare de pui si fructe de mare si bucati de peste.

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 portii de :
  • 200 grame de orez ( se poate pune si mai mult dar eu prefer sa fie mai multe fructe de mare dacat orez ) ,
  • 2 linguri ulei masline,
  • 3 pulpe inferioare de pui,
  • 10-15 creveti,
  • 300 grame inele de calamar,
  • 2 bucati de peste, eu am folosit de data asta 2 bucati de file de lup de mare ,
  • 300-400 grame de scoici,
  • o mana de fasole verde,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete,
  • sare,
  • piper,
  • 300 ml de supa de pui,
  • curcurma sau sofran si condimente speciale pentru paella ( au in compozitie piper alb,boia, sofran, anason, fenicul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella Regala:

 Pregatim fructele de mare pe un platou , si carnea pe un platou pentru a le putea adauga apoi in ordinea care trebuie la gatit.

 Scoicile trebuie curatate bine si lasate minim 30de minute  in apa cu sare.

Intr-un wok punem la incins 2 linguri ulei de masline si apoi punem la calit cateva minute la foc mic falolea verde taiata marut si pulpele de pui. Dupa aceea adaugam orezul si condimentam cu curcurma si condimente pentru paella, adaugam sare si piper dupa gust si turnam 100 ml de supa de pui fierbinte. Lasam sa clocoteasca la foc mic si amestecam cu o spatula din cand in cand, adaugad daca este cazul cate putina supa fierbinte. Dupa 10 minute adaugam cubuletele de ardei si inelele de calamar. Inelele de calamar trebuie gatite in prealabil separat, se fierb la foc mic timp de 15 minute cu o lingura de ulei de masline, sare, piper si o lingura de suc de lamaie, pentru un plus de gust putem adauga si o ceapa mica.La 5 minute dupa calamar punem crevetii si du-12pa inca 5 minute scoicile si pestele, acestea nu trebuie sa stea la foc ma mult de 5 minute pentru a nu-si pierde savoarea.

Amestecam cu grija dupa ce am pus fructele de mare si lasam sa scada apa incet, la sfarsit daca mai este cazul se pot adauga condimente in functie de gust. Are un gust deosebit, cu siguranta ca voi incerca aceasta reteta in mai multe variante, cu carne de iepure si fructe de mare, cu caracatita….este o mare divesitate de variante. Daca va decideti sa incercati reteta va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella Regala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mamidesara 1

02.03.2010, 11:20

sunt topita si eu dupa fructe de mare! in Romania nu prea am gatit, ca ma seaca la buzunarel dar in Italia faceam des felicitari pt prezentare!!

Sylvia 1

09.03.2010, 16:27

Multumesc, am observat si eu ca in Ro sunt mai scumpe fructele de mare, in varianta congelata par mai abordabile la pret.

adry88 1

19.05.2011, 16:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de scoici în sos de vin