Paella cu creveti

de laura_n in Fructe de mare, 13 Feb 2017 | 9133 vizualizari

 

Paella este o mâncare cu specific spaniol, pe bază de orez, legume, și ca orice mâncare cu tradiție și renume, rețeta i s-a perpetuat în lumea întreagă, în variante mai mult sau mai puțin apropiate de cea originală.

Indiferent de variațiuni, câteva elemente o definesc: orezul, șofranul, mazărea și creveții.

Se mai întâlnește varianta cu scoici, fructe de mare felurite, cu sosuri dintre cele mai savuroase sau mai light.
Una peste alta, eu mă declar mulțumită cu paella în varianta pe care am pregătit-o acasă!
O reteta grozava, se poate renunta desigur la creveti, insa pentru cunoscatori, acestia chiar desavarsesc gustul paellei.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez
  • 1 ardei gras roșu (kapia)
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cârnat chorizo
  • 1 l supă legume
  • 1 praf șofran
  • 4-5 lg mazăre boabe
  • 50 ml vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • 8 creveți nedecorticati
  • 1 cățel usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti:

Se pregătește la îndemână o tigaie wok.

Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins.

Ceapa, cățelul de usturoi și ardeiul gras se curăță, se spală și se toacă. Se pun la rumenit în wok.

Se lasă să sfârâie puțin, apoi se adaugă cârnatul tăiat rondele potrivite. Se lasă încă puțin să sfârâie și chorizo, apoi se adaugă orezul spălat. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să se distribuie pe întreaga suprafață. Când orezul devine sticlos, se adaugă jumătate din cantitatea de supă de legume (preferabil fierbinte). Se acoperă cu capacul și se lasă la foc potrivit.

În restul de supă se pune șofranul, se lasă câteva minute, apoi se adaugă peste orez. Se adaugă câteva linguri cu mazăre și se acoperă din nou. Se lasă până absoarbe aproape toată supa, iar la final se adaugă vinul și se mai lasă câteva minute pe foc.

Separat, se rumenesc creveții câteva minute, în puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi, tocat. Se dau deoparte și se așază peste paella (eu am preferat să îi curăț), dar se pot pune întregi.

A ieșit extrem de gustoasă și sățioasa această paella.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

dizolvati sofranul in apa cu cateva minute inainte de a-l pune peste ingrediente.

2

nu gatiti prea mult crevetii, isi pierd gustul si capata textura gumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi