Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2011 | 9301 vizualizari

 

Ideea acestui aperitiv am "furat-o " de la Meosiris stapana blogului http://www.meosiris.blogspot.com/#,un blog cu multe retete dragi mie si sunt convinsa ca multora dintre noi.Multumesc ,Iulia!
Dedic aceasta reteta Gabytzei noastre scumpe si dragi. La multi ani Gabytzule!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 linguri cu cascaval ras
  • Pentru pasta de ton
  • 1 conserva de ton(eu am folosit in ulei)
  •  2 linguri cu cascaval ras
  • 1 galbenus de ou fiert
  •  1 lingura crema de branza
  • 1 lingura cu capere
  •  zeama de la o jumatate de lamaie
  •  marar verde
  •  sare,piper
  • Pentru sosul de rosii
  • 3-4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  •  unt cat o nuca
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii:

Fierbem ouale tari.Le lasam sa se raceasca si apoi le curatam de coaja.Taiem fiecare ou in jumatate, pe lungime si scoatem galbenusurile.

Pregatim pasta de ton astfel:

Punem intr-un bol tonul( cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si mararul verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena apoi adaugam zeama de lamaie,caperele si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine, de data aceasta cu ajutorul unei furculite pentru a nu  zdrobi caperele.

Umplem fiecare jumatate de ou cu aceasta pasta si presaram deasupra cascaval ras.

Pregatim sosul de rosii:

Intr-o tigaie calim in unt ceapa taiata marunt si usturoiul taiat rondele subtiri.Curatam rosiile de coaja ,le mixam bine si apoi turnam sucul obtinut in tigaie.Condimentam cu sare si piper,adaugam o foaie de dafin si lasam la foc circa 10 min.pana cand  sosul mai scade avand grija sa amestecam din cand in cand.Sosul obtinut il turnam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas )dupa care asezam ouale umplute deasupra.Dam la cuptor si lasam pana cand ouale se rumenesc frumos .

Scoatem din cuptor,asezonam cu patrunjel verde si servim drept aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

nadina73 1

08.09.2011, 22:39

La multi ani!mai bine de noua ori decat niciodata Multa sanantate si tot ce iti doresti Medi draga,pup

kamy 1

09.09.2011, 20:16

la multi ani!!sanatate si tot ce-ti doresti scuze de intarziere,dar mai bine mai tarziu,decat niciodata

mamaieelena 1

12.09.2011, 00:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brotacei veseli pe lac