Ouă roșii

de LC in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2012 | 4929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ouă
  • vopsea de ouă ( am folosit de la dr Oetker)
  • sare
  • apă
  • ulei
  • oțet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă roșii:

Am pus apa la fiert cu o mână de sare  ( pentru a se întări coaja) împreună cu ouăle. Între timp am fiert 500 de ml de apă peste care am adăugat soluția de vopsea și 3 linguri de oțet. După ce s-au fiert ouăle le-am introdus timp de 7 minute în vopsea...apoi le-am scos pe un șervet. După ce s-au scurs bine bine le-am șters cu ulei pentru a le da luciu :)

 

TIPS-URI

1

înainte de a fierbe ouăle trebuie să le spălăm bine de tot cu detergent de vase!

2

dacă doriți să le vopsiți cu mai multe culori, procedeul este același numai că în vase diferite :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă roșii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

LC 1

14.04.2012, 12:02

Sunt primele pe care le-am făcut eu cap coadă! Anii trecuți le făceam împreună cu mama mea...Anul ăsta am spart gheața inclusiv cu cozonacul O să vină și fotografiile

marcela1979 1

16.04.2012, 02:13

ce culoare frumoasa

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 23:13

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob din piept de pui