Vi se intampla sa faceti piure de cartofi si sa mai ramana din el pentru a doua zi?
Asa este ca nu mai are acelasi gust reincalzit?
Mi se intampla de multe ori sa arunc surplusul de piure, dar de data aceasta m-am gandit sa il folosesc la micul dejun.
Am vazut pe undeva oua in cuib de cartofi, dar nu mai retin pe unde, deci nu imi apartine ideea, doar ca am facut cuibul asa cum m-am priceput eu.
Ca ingrediente la piure, in afara de cartofi am folosit: lapte, unt, busuioc.
Amestecam piureul de cartofi cu cascavalul ras, patrunjel tocat si o parte din pesmet, atat cat sa nu se lipeasca de maini cand il modelam.
Ungem doua forme de minitarte cu ulei si le tapetam cu pesmet.
Impartim compozitia de piure in doua si imbracam cu fiecare parte peretii interiori ai minitartelor.
Punem un strat destul de gros, lasam loc doar cat sa incapa un ou.
Asezam cate o jumara in cuibul format si spargem cate un ou peste ea.
Presaram sare deasupra oului, asezam formele intr-o tava(mie mi-a fost teama sa nu cada din compozitie daca asez formele direct pe gratar, pentru ca am modelat cosuletul ceva mai inalt decat peretii minitartei) si dam tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, sau atat cat sa se formeze crusta deasupra oului.
Fiind tapetate formele, am putut desprinde foarte usor cosuletele din ele dupa coacere, dar se puteau servi si direct din forme.
1
Se pot adauga in cosuletul format bucati de carne sau carnaciori.
2
Se pot folosi formele de briose, dar mie mi s-au parut micute, in schimb se pot tapeta formele de minitarte cu hartii de briose.