Am vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis sa o incerc. Foarte buna este!
Imi pare rau ca nu s-au vazut ouale mai bine.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si taie marunt.
Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa si jumatate de lingurita de sare si si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Dupa aceea, rosiile conservate in suc propriu se dau prin robotul de bucatarie si se adauga in tigaie peste legume impreuna cu un varf de cutit de piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si o frunza de busuioc si se mai tin la foc cateva minute pana cand se leaga sosul. Se elimina frunza de busuioc si se adauga ouale, peste care se presara putina sare, apoi se acopera tigaia cu capacul si se lasa la foc in continuare, in functie de preferinta (daca le vreti moi sau tari). Daca este necesar se mai adauga o lingura sau doua de apa in sos.
Ouale in purgatoriu se pot servi cu cascaval ras.