Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2013 | 6616 vizualizari

 

Desi nu este tocmai o reteta, m-am gandit ca poate intereseaza si ajuta pe cineva prezentarea unei metode de vopsire a oualelor de prepelita.

 

INGREDIENTE

  • - 20 oua prepelita;
  • - 4 plicuri de vopsea Carmin - Dr. Oetker (1 plic are 5 ml.);
  • - 4 linguri cu otet;
  • - apa (pentru fiert ouale)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100:

Spalam fiecare ou in parte cu putin detergent si il limpezim bine. Le punem apoi la fiert in apa rece, cat sa le acopere, la foc mic ca sa nu se sparga.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasam 7 minute, apoi oprim focul si scurgem apa.

Punem in 4 cani diferite, 170 ml. (in fiecare cana) apa clocotita, o lingura de otet in 2 ml. vopsea (in fiecare cana alta culoare).

Amestecam bine cu o lingura, apoi punem cate 5 oua in fiecare cana si lasam aproximativ 5 minute.

Le scoatem cu ajutorul unei linguri si le asezam pe un gratar ca sa se usuce.

Le ungem cu putin ulei sau untura pentru a capata un luciu frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]