CONCURS: DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR - SE CAUTA UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA
Porţionăm carnea de mânzat în bucăţi potrivite. Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm nu foarte mărunt.
Punem la călit cepele tocate şi după 2-3 minute adăugăm bucăţeţe de carne. Călim carnea pe ambele părţi câteva minute până când se deschid la culoare.
Adăugăm ardeiul tăiat mărunt, boia dulce, sare şi piper după gust.
Completăm cu apă doar cât să acopere carnea. Lăsăm la fiert 40 minute la foc mic.
Oala trebuie acoperită parţial. După acest timp de fierbe mai adăugăm 1/2 cană de apă , punem frunzele de dafin şi lăsăm la fiert încă 30 minute. În final se adaugă usturoiul pisat şi bulionul. Se lasă la fiert încă 10 minute.
Servim ostropelul alături de o mămăliguţă gustoasă, feliuţe de roşii sau un ardei iute.