Ostropel de pui à la Ana

de Anamaria Cook in Pui, 3 Mar 2012 | 6417 vizualizari

 

Prepar aceasta reteta in zilele cand nu prea am mult timp sa petrec in bucatarie...Stiu ca nu este ostropelul traditional dar cine spune ca nu ne putem adapta retetele dupa propriile gusturi :).

 

INGREDIENTE

  • o ceapa marisoara sau doua mai mici
  • o jumatate piept de pui(sau orice alta carne)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 ciuperci (optional)
  • 7-8 rosii potrivite
  • un ardei gras
  • 5 linguri de vin rosu
  • 3 lingurite faina
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui à la Ana:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei incins.

Apoi se adauga ardeiul taiat marunt si ciupercile taiate felii. Se adauga faina si se amesteca bine

Cand ceapa este calita se adauga puiul taiat bucati. Adaugati sare si piper dupa gust.

Intre timp opariti rosiile in apa fiarta. Cand s-a crapat coaja se scot din apa se curata si se paseaza cu o furculita. Se adauga peste ceapa cu puiul, apoi adaugati vinul si lasati sa fiarba la foc mic.

Cand puiul este gata se taie usturoiul marunt si se adauga peste sos. Se mai lasa pe foc inca 15-20 minute. La final se adauga patrunjelul tocat marunt.

Serviti cu piure de cartofi.
POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui à la Ana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel din pipote si inimi de pui