Este o nebunie in farfurie, atat pot spune despre aceasta mancare!
Inainte de a conecta aparatul la sursa de curent, pregatim toate ingredientele.
Spalam carnea de pui, o portionam in bucati mai mici pentru a le putea praji uniform si o condimentam cu sare si piper.
Curatam ciupercile de pelicula de deasupra(optional), le spalam, le rupem cozile si le taiem in bucati, dar nu prea mici.
Taiem si cozile in 2 sau in 4.
Lasam ciupercile putin la scurs.
Curatam usturoiul si o parte il taiem rondele, iar o parte il pisam sau il presam.
Punem uleiul in vasul aparatului, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul FRY pentru 30 de minute.
Cand se incinde uleiul, adaugam carnea si o prajim pe toate partile amestecand-o cu spatula(aproximativ 10 minute).
Scoatem carnea pe un platou si adaugam ciupercile si usturoiul taiat rondele.
Le asezonam cu putina sare si piper si le prajim amestecandu-le sa se patrunda pe toate partile.
Dupa epuizarea timpului, adaugam foile de dafin si carnea peste ciuperci si setam programul STEW pentru 50 de minute, inchidem capacul si apasam butonul START.
Cu 10 minute inainte de epuizarea timpului am adaugat usturoiul pisat si sucul de rosii si am mai potrivit de sare si piper.
La final am adaugat patrunjelul tocat.
Servim cu mamaliguta calda sau rece, dupa preferinte!
Pofta buna!
1
Daca ciupercile lasa mult suc, acesta se va scurge inainte de adaugarea sucului de rosii si a usturoiului(la mine nu a fost cazul).
2
Nu punem alte condimente pentru ca aportul mare al gustului trebuie sa il aiba usturoiul.
3
Ostropelul este recomandat a se prepara cu usturoi verde, este mult mai gustos(eu n-am avut).