Ostropelul de pui este una dintre retetele clasice din bucataria romaneasca. Descopera o reteta de ostropel de pui gustoasa si usor de preparat
Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade.
Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul si de lasa sa se inmoaie. Se adauga rosiile sau pasta de rosii, cimbrul, foaia de dafin si apa. Se lasa sa dea un clocot, dupa care se adauga carnea. Se fiarbe bine si se mai adauga apa, daca este nevoie.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga usturoiul pisat si se mai lasa sa fiarba 5 minute.
Se potriveste de sare si piper.
Noi am mancat cu mamaliguta si muraturi.
Daca preparati aceasta reteta vara, va recomandam sa o serviti alaturi de castraveti murati la soare sau castraveti covasiti , iar daca nu aveti la indemana si castravetii murati in sare sau castravetii murati in otet sunt foarte buni alaturi de ostropel.
De asemenea, puteti servi aceasta reteta de pui alaturi de un piure de cartofi
Ostropelul se mai poate face si din carne de curcan sau din carne de porc. Aici aveti reteta de ostropel de curcan, iar aici reteta de ostropel de porc