Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel

de La Ancuta in Pui, 24 Noi 2010 | 22918 vizualizari

 

 Ostropelul de pui este una dintre retetele clasice din bucataria romaneasca. Descopera o reteta de ostropel de pui gustoasa si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui sau 4 pulpe inferioare
  • 100 ml vin alb
  • 1 cana de apa
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii sau pasta de rosii
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper
  • patrunjel
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel:

Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade.

Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul si de lasa sa se inmoaie. Se adauga rosiile sau pasta de rosii, cimbrul, foaia de dafin si apa. Se lasa sa dea un clocot, dupa care se adauga carnea. Se fiarbe bine si se mai adauga apa, daca este nevoie.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga usturoiul pisat si se mai lasa sa fiarba 5 minute.

Se potriveste de sare si piper.

Noi am mancat cu mamaliguta si muraturi. 

Daca preparati aceasta reteta vara, va recomandam sa o serviti alaturi de castraveti murati la soare sau castraveti covasiti , iar daca nu aveti la indemana si castravetii murati in sare  sau castravetii murati in otet sunt foarte buni alaturi de ostropel. 

De asemenea, puteti servi aceasta reteta de pui alaturi de un piure de cartofi

Ostropelul se mai poate face si din carne de curcan sau din carne de porc. Aici aveti reteta de ostropel de curcan, iar aici reteta de ostropel de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (48)

La Ancuta 1

27.11.2010, 01:26

Tanya multumesc

feliciatimisoara 1

09.02.2014, 16:41

foarte bun !!!!!!!!!!!

La Ancuta 1

09.02.2014, 17:50

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui cu ciuperci