Ostropel de pasare

de Merisor in Mancare copii, 23 Mai 2014 | 6953 vizualizari

 

Am luat o pasare de la tara, mai precis o gaina si m-am gandit sa fac ostropel din ea, chiar daca ostropelul se face de fapt din pui, dar respectand reteta, a iesit bun si din pasare.
Ostropelul de fapt se face cu usturoi verde, dar eu am adaugat pentru un plus de gust si 1 capatana usturoi matur.

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina de curte
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • condimente Spicy & Hot
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pasare:

Am pus mai intai gaina la fiert, pentru a i se fragezi putin carnea inainte de prajire.

Deci, punem bucatile de carne in vasul multicookerului, le acoperim cu apa, adaugam si putina sare, apoi de la butonul MENU selectam programul BOIL pentru 10 minute si apasam butonul START. Dupa finalizarea timpului, ridicam capacul si inlaturam spuma care s-a format pe margini, apoi selectam programul STEW pentru 15 minute, inchidem capacul si apasam butonul START.

Carnea nu trebuie fiarta definitiv, ci doar sa se patrunda putin.

Dupa expirarea timpului, scurgem supa in alt vas, punem peste carne 1 lingura ulei de masline si 2-3 linguri grasime de la pasare pe care o luam cu grija de deasupra supei, presaram condimente si sare peste carne si setam programul FRY pentru 15 minute.

In acest timp intoarcem carnea de pe o parte pe alta pentru a se praji uniform. Dupa 10 minute, scoatem carnea intr-o sita si calim ceapa si usturoiul verde pentru 2 minute in grasimea din vas, apoi  adaugam pasta de rosii si ardei, usturoiul pisat, amestecam bine de cateva ori, iar cand a expirat timpul, adaugam carnea si 200 ml din supa in care a fiert pasarea si setam programul STEW pentru 20 de minute.

La final, adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare delicioasa, mai ales servita cu mamaliguta!

 

TIPS-URI

1

Daca pasarea nu are grasime, se va adauga ulei mai mult pentru prajirea carnii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pasare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din orez cu lapte si piersici