Azi e seara de mancare chinezeasca :) bucataria chinezeasca este una din preferatele mele, plina de culoare, arome si contraste.
Preparare : intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte posibil) , ciupercile chinezesti rehidratate cu apa clocotita si taiate fasii, ardeiul rosu taiat patratele. Condimentam cu cele enumerate mai sus si turnam 150 ml apa , din apa cu care am rehidratat ciupercile si lasam sa clocoteasca la foc mic timp de 8-10 minute .
Dupa cele 8-10 minute gustam si mai condimentam daca este cazul ( este preferabil sa puneti putine condimente la inceput si sa mai adaugati apoi daca trebuie) adaugam putin amidon sau Maizena ( eu prefer Maizena de la Knorr, este un amidon care nu trebuie dizolvat in prelabil) si oprim focul. Se servesc cu orez fiert sau cu taietei in functie de preferinte.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro