Orez cu trei feluri de ciuperci

de Sylvia in Mancaruri de post, 10 Apr 2010 | 7109 vizualizari

 

Azi e seara de mancare chinezeasca :) bucataria chinezeasca este una din preferatele mele, plina de culoare, arome si contraste.

 

INGREDIENTE

  • 120 grame de orez,
  • 500 grame de ciuperci champinion proaspete ( au numai 175de calorii toate)
  • 2-3 ciuperci aromate chinezeti,
  • 2 ciuperci urechi de elefant ( sunt negre si raman mai tari si dupa ce se fierb) daca nu le gasiti in Romania, inlocuiti  pleurotus, hribi …ce preferati.
  • 100 grame de ardei rosu.
  • o lingura ulei de masline,
  • o lingurita boia,
  • un varf de cutit de amestec de condimente chinezesti,
  • un varf de cutit de ghimbir pudra,
  • putina pasta de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu trei feluri de ciuperci:

 Preparare :  intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte posibil)  , ciupercile chinezesti rehidratate cu apa clocotita si taiate fasii, ardeiul rosu taiat patratele. Condimentam cu cele enumerate mai sus si turnam 150 ml apa , din apa cu care am rehidratat ciupercile si lasam sa clocoteasca la foc mic timp de 8-10 minute .

  Dupa cele 8-10 minute gustam si mai condimentam daca este cazul ( este preferabil sa puneti putine condimente la inceput si sa mai adaugati apoi daca trebuie) adaugam putin amidon sau Maizena ( eu prefer Maizena de la Knorr, este un amidon care nu trebuie dizolvat in prelabil)  si oprim focul. Se servesc cu orez fiert sau cu taietei in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu trei feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

fluturas 1

10.04.2010, 22:43

apetisanta rau de tot!

Sylvia 1

11.04.2010, 11:50

E unul din felurile mele preferate .

nadina73 1

12.04.2010, 08:51

si eu sant fan ciuperci ,foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca sau gem