Am invatat sa fac acest orez de la fiica cea mare ,sotul ei fiind persan se maninca mult orez. la ei si ... recunosc ca este super bun .S-a indragostit de orez si nepotul cel mare, asa ca azi a vrut sa manince si am incercat sa-i multumesc pe fiecare atit cit am putut .. Bucuria a fost mare cind am vazut ca s-a mincat cu atita pofta . .
Se spala bine orezul si se pune la inmuiat.
Carnea de pui se proportioneaza in bucati, se bate ca pentru snitele, apoi se condimenteaza.
Se unge fiecare bucata cu ulei de masline si suc de lamie si se lasa la macerat de cu seara.
Orezul se pune intr-o cratita si se da in clocot cca 6 min. apoi se strecoara si se trece un jet de apa rece peste.
Il lasam in sita, curatim cratita (trebuie sa fie cu fund dublu sau mai gros ),punem untul in ea, il lasam sa se incinga, apoi turnam orezul peste, mestecind bine, pina se imbiba bine in untul incins.
Apoi il adunam in forma de musuroi in cratita, acoperim bine fara a mai pune apa, apoi lasam la foc mic ,mic cca 20 min.
Pe un gratar din teflon pregatim si gratarul de pui.
O mincare usoara fara prea multe calorii si gustoasa tare.
Pofta buna sa aveti!
1
Se serveste cu salata de sezon sau muraturi asortate
2
Scuze ca prezentarea nu am facut-o pe un platou ,dar ne -am grabit sa plecam si am pus intr-un vas de jena sa-l luam la pachet ..