Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Mi-a placut foarte mult reteta de orez cu fasole rosie a Mirelei https://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-boabe-de-fasole-rosie-si-ardei-76846.html si m-am gandit sa o fac si eu, desigur in felul meu. Am renuntat la rosii pentru ca stiam ca nu o sa-i placa fiului meu si am adaugat in schimb morcovi si ardei rosu pentru un plus de culoare.A iesit ceva foarte bun, apreciat de toti din casa.Nu am facut-o prea picanta, asa ca in reteta de baza, in schimb am aromat-o cu o foaie de dafin.
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele foarte subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem mai intai morcovul si amestecam usor pana incepe sa se inmoaie usor, apoi ardeiul gras. Intre timp fierbem intr-un vas separat orezul in 300 ml apa, pana se absoarbe toata apa.
Cand morcovul si ardeiul s-au inmuiat adaugam o cana de apa, foaia de dafin si dam cateva clocote. Punem orezul,fasolea rosie, piper negru macinat, sare daca mai este nevoie si mai fierbem 5 minute. Servim cu patrunjel verde tocat fin presarat deasupra.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola