Orez arabesc cu fidea

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2012 | 19429 vizualizari

 

As manca in fiecare zi, de bun ce-i!

 

INGREDIENTE

  • orez bob lung pt 2 portii (eu masor cu un pahar de 200 ml, ies cam 3 portii)
  • 1-2 rotocoale fidea (pun 2, ca-mi place mai multa fidea)
  • un cub generos de unt
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc cu fidea:

Orezul se spala si se pune in apa clocotita cu sare, sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie punem ulei de masline, topim untul, si punem fideaua sfaramata sa se prajeasca, sare si piper dupa gust. Fideaua trebuie sa se faca maro de-a binelea, "neaparat sa o prajiti pana se arde, altfel nu iese socoteala", asa spune prietena care mi-a dat reteta :)

Cand fideaua e 'arsa', se adauga orezul si se acopera cu apa cam de doua degete, se amesteca si se pune la foc mic, acoperit cu un capac.  Mai invart o singura data cand scade apa la nivelul orezului.

Pe noi ne-a cucerit!:)

TIPS-URI

1

Se poate servi ca garnitura la carne sau peste, sau pur si simplu asa cum e, eventual cu salata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc cu fidea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

20.05.2012, 19:31

Anca

ANCA 1

22.05.2012, 18:22

am pus la favorite cateva mai accesibile

AdalexAdalex 1

13.06.2019, 19:20

Foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Morcov gratinat