Orange Cake

de RataciriCulinare in Prajituri, 15 Mar 2015 | 5073 vizualizari

 

Ce faci atunci cand ai cateva cateva linguri de faina, cateva linguri de zahar, 3 portocale si cateva oua… clatite?
Nu, mai precis faci o prajitura cu portocale :)

 

INGREDIENTE

  • 3 portocale (doua taiate felii iar una cubulete),
  • 6 oua,
  • 180 g zahar + 100 g pt caramel,
  • 180 g faina,
  • sare, coaja de portocala, esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange Cake:

Inainte sa ne apucam de pandispan caramelizam zaharul intr-o cratita cu pereti inalti si o lasam la racit pana cand caramelul se crapa de pe fundul si peretii acesteia.

Intr-un castron curat si uscat mixam cele 6 oua impreuna cu zaharul si un praf de sare aproximativ 20 de minute pana cand compozitia devine cremoasa, incorporam cu o spatula cantitatea de faina treptat, cu miscari lente de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. Adaugam esanta de vanilie, coaja de portocala si cuburile de portocala.

Tapetam fundul si peretii cratitei cu feliile de fruct peste care turnam aluatul.

Introducem cratita in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute la 160 grade.

Costul Retetei: 10 lei

Daca ti-a placut reteta noastra "Orange Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata de iaurt