Ce faci atunci cand ai cateva cateva linguri de faina, cateva linguri de zahar, 3 portocale si cateva oua… clatite?
Nu, mai precis faci o prajitura cu portocale :)
Inainte sa ne apucam de pandispan caramelizam zaharul intr-o cratita cu pereti inalti si o lasam la racit pana cand caramelul se crapa de pe fundul si peretii acesteia.
Intr-un castron curat si uscat mixam cele 6 oua impreuna cu zaharul si un praf de sare aproximativ 20 de minute pana cand compozitia devine cremoasa, incorporam cu o spatula cantitatea de faina treptat, cu miscari lente de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. Adaugam esanta de vanilie, coaja de portocala si cuburile de portocala.
Tapetam fundul si peretii cratitei cu feliile de fruct peste care turnam aluatul.
Introducem cratita in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute la 160 grade.
Costul Retetei: 10 lei