Omleta tărănească cu ciuperci si sunculita

de artanu in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2011 | 8758 vizualizari

 

Iata ca după ce m-am înscris aici, a venit vremea botezului, adică prima mea rețetă testată și facuta de mine. Sper sa fie de bun augur , mai ales ca m-am inscris si la concursul de la ProTV MASTER CHEF. Pofta buna la toti !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potrivit
  • 2 cepe potrivite
  • 2 catei usturoi
  • jumatate de kilogram de ciuperci champignon ( daca sunt ceva bureti sau galbiori sunt bestiali )
  • 100 gr de sunculita afumata ( sau bacon )
  • 4 oua
  • ulei de masline
  • menta, sare,piper
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta tărănească cu ciuperci si sunculita:

Se taie felii ciupercile , se pun intr-un wok , se pune foarte putin ulei de masline , se sareaza putin si se calesc. Dupa ce isi lasa apa, se scurge apa de pe ele , se pune ulei de masline si se calesc foarte bine.

In momentul in care sunt deja bine facute, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt. Se caleste pana cand ceapa si usturoiul devin aurii, apoi se adauga sunculita.Se pune putin piper, menta maruntita bine si zeama de lamaie.

Dupa ce si sunculita ia o culoare rozalie, se scot din tigaie. Intre timp se taie cartofii cubulete mici. Se pun la prajit, in foarte putin lei ,  in tigaia de omleta de data aceasta, pana cand devin aurii, ca in imagine. Daca este prea mult ulei, se mai poate varsa din el dupa prajirea cartofilor.

Se bat ouale separat , se pune putina sare si piper . Se arunca peste cartofi amestecul de ciuperci cu ceapa, usturoi si sunculita, se amesteca bine si se varsa ouale batute.

Se amesteca bine, pana se inglobeaza ouale cu ciupercile si cartofii, se stinge focul si se lasa cu capacul pus pe tigaie. După aproximativ 5 minute, timp in care se poate pregati o salata de rosii de gradina cu sare si piper, se taie in 4 si se serveste. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Atentie sa scurgeti bine apa lasata de ciuperci. Altfel , veti avea parte de ceapa fiarta si nu calita

2

Cantitatea de sare trebuie dramuita dupa gust in toate fazele pregatirii, sa nu iasa in final sarata omleta. Tine de mana fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta tărănească cu ciuperci si sunculita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

29.08.2011, 10:56

BUN VENIT,arata bine omleta,bafta la concurs

Mitinita 1

29.08.2011, 11:00

bine ai venit si sa te vedem la tv

Rahela Velicu 1

13.09.2017, 20:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Maki & Californian Rolls