Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

de katty in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2021 | 5494 vizualizari

 

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am lasat in sita la scurs, acoperit, in frigider. Cand m-am trezit dovlecelul era deja scurs, deci a durat mai putin de 10 minute sa pregatesc micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici sau 1 mai mare
  • 5 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • 70 gr telemea oaie sfaramata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecel si telemea de oaie:

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem dovleceii rasi. Amestecam ocazional pana se inmoaie. Presaram deasupra telemeaua sfaramata(putem sa oprim putina pentru decor) Batem ouale intr-un castron impreuna cu piperul. Turnam ouale peste dovlecei si branza si acoperim cu un capac.Lasam 2-3 minute dupa care asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam omleta. Punem din nou omleta in tigaie  cu partea cealalta si o mai lasam 2-3 minute acoperita. Rasturnam omleta pe o farfurie si presaram deasupra branza oprita. Servim omleta imediat cu paine prajita.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecel si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv vafe cu ceapa verde