Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
O reţetă de la sora mea, care îmi place mult, asemănătoare cu reţeta "ochi de bufniţă' a lui merişor.
Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine.
Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se încorporează uşor nucile. In mijloc se unge cu gem. Peste gem se toarna crema(se imparte in 2, pentru cele 2 foi). Se coace cam 30 de minute la foc potrivit.
Se ung cu glazură de cacao la rece.
Glazura: Se freacă bine zahărul cu cacaua să nu aibă cocoloaşe.Se adaugă uleiul, oţetul si apa fierbinte si se amesteca repede. Se freacă bine si se toarnă peste prăjitură.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola