Mai exact prajiturele fragede cu fulgi de ovaz, bucatele de ciocolata si cocos!
Ca si alta data masurile sunt date cu faimosul" cup".. (cana) .reteta fiind specifica nepotilor Unchiului Sam... Americanii se dau in vant dupa acest gen de prajiturele si exista o multitudine de retete atat pentru cele cu fulgi de ovaz cat si pentru cele cu fulgi de ciocolata. Variatiunile pe tema includ fructe uscate, cacao, scortisoara, melasa si alte bunatati. Mici sau mari, calde sau nu, plac si copiilor si adultilor!
Untul se mixeaza cu zaharul brun pana se face cremos. Se adauga oul si se mixeaza iar. Urmeaza, pe rand, faina,sarea, bicarbonatul, aroma,fulgii de ovaz,cocosul si la urma de tot, ciocolata si nucile pt. cine doreste.
Pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt sau aluminiu se pun cu lingura sau cu cupa speciala pt. inghetata ( depinde cat de mari le doriti) gramajoare distantate (cresc) care se vor turti usor cu mana umeda.
La cuptorul incins in prealabil la 180 gr.C. se coc cam 15 minute pana incep sa se rumeneasca pe margini. Se scot cand inca mai sunt moi in centru si se lasa la racit. Sunt bune si calde si reci.