O nebunie- Noire!

de deyutzky in Prajituri, 22 Iun 2011 | 5045 vizualizari

 

I-as face o introducere dar nu prea am ce pt ca m-a lasat fara cuvinte la cat de buuuunaaaaa este!!!M-a contaminat si pe mine prajiturica asta...clar!:))) Multumesc Licutei si fetelor pentru aceasta reteta!:*

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr unt
  • 260 gr biscuiti cu cacao(eu am pus pettit beure, 2 pachete a cate 130 gr)
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina(10 gr pliculet)
  • si pt ca n-am avut niciun fel de bautura am pus 1 esenta de rom.
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • Decor:
  • o nectarica feliata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O nebunie- Noire!:

Topim 150 gr de unt, biscuitii ii zdrobim iar peste ei punem untul topit si amestecam.

Intr-o tava de chec punem folie alimentara, turnam compozitia obtinuta si cu o lingura pisam bine. Se da la frigider pana se face restul compozitiei.

Intr-o craticioara topim 250 gr de ciocolata, lasam putin la racit apoi adaugam esenta de rom si 250 ml frisca lichida. In compozitia obtinuta adaugam restul de 100 gr unt.

Gelatina o punem la inmuiat cu 150 ml apa, apoi o punem pe baie de aburi pana se topeste dupa care se adauga la compozitia de ciocolata.

Compozitia pe care am obtinut-o se toarna in tava peste biscuiti apoi o lasam la frigider cateva ore, sau pana a 2a zi.

Glazura : topim 50 gr de ciocolata cu lapte si amestecam cu 50 ml frisca lichida. Nectarina o taiem felii subtiri.

A iesit extraordinara si cu esenta de rom:D...Va invit la o feliuta.

Pofta bunaaa!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "O nebunie- Noire!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (80)

Mihaela11_jo 1

29.07.2011, 22:44

La Multi Ani!

Bucataras 1

29.07.2011, 23:06

La multi ani! Iti doresc tot ce-ti doresti

deyutzky 1

30.07.2011, 23:36

va multumesc frumos tuturor pentru urarile frumoase daruite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata