O nebunie- Noire!

de deyutzky in Prajituri, 22 Iun 2011 | 4905 vizualizari

 

I-as face o introducere dar nu prea am ce pt ca m-a lasat fara cuvinte la cat de buuuunaaaaa este!!!M-a contaminat si pe mine prajiturica asta...clar!:))) Multumesc Licutei si fetelor pentru aceasta reteta!:*

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr unt
  • 260 gr biscuiti cu cacao(eu am pus pettit beure, 2 pachete a cate 130 gr)
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina(10 gr pliculet)
  • si pt ca n-am avut niciun fel de bautura am pus 1 esenta de rom.
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • Decor:
  • o nectarica feliata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O nebunie- Noire!:

Topim 150 gr de unt, biscuitii ii zdrobim iar peste ei punem untul topit si amestecam.

Intr-o tava de chec punem folie alimentara, turnam compozitia obtinuta si cu o lingura pisam bine. Se da la frigider pana se face restul compozitiei.

Intr-o craticioara topim 250 gr de ciocolata, lasam putin la racit apoi adaugam esenta de rom si 250 ml frisca lichida. In compozitia obtinuta adaugam restul de 100 gr unt.

Gelatina o punem la inmuiat cu 150 ml apa, apoi o punem pe baie de aburi pana se topeste dupa care se adauga la compozitia de ciocolata.

Compozitia pe care am obtinut-o se toarna in tava peste biscuiti apoi o lasam la frigider cateva ore, sau pana a 2a zi.

Glazura : topim 50 gr de ciocolata cu lapte si amestecam cu 50 ml frisca lichida. Nectarina o taiem felii subtiri.

A iesit extraordinara si cu esenta de rom:D...Va invit la o feliuta.

Pofta bunaaa!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "O nebunie- Noire!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (80)

Mihaela11_jo 1

29.07.2011, 22:44

La Multi Ani!

Bucataras 1

29.07.2011, 23:06

La multi ani! Iti doresc tot ce-ti doresti

deyutzky 1

30.07.2011, 23:36

va multumesc frumos tuturor pentru urarile frumoase daruite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura portocalie - cu suc de rosii