Este pentru prima data cand am pregatit noodles si mi-au placut foarte mult. Imi doream sa ii pregatesc cu carne, dar am zis sa ii fac de post si toti am fost foarte incantati de cum au iesit. Cu siguranta o sa pregatesc mai des! Daca va place sa mancati mai picant, puteti pune putin ardei iute. Eu am folosit un sos asiatic dulce acrisor, care era putin picant si a fost suficient pentru noi. Se pot servi cu susan presarat deasupra, eu nu am mai avut in casa!
Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs.
Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il decojiti, il taiati in 2-3 pe lungine, in functie de cat este de lung, apoi il faceti fasii.
Incingeti intr-o tigaie uleiul, adaugati ceapa si ciupercile. Le sotati 2-3 minute, apoi adaugati putina apa, pana se patrunde ceapa bine (mie asa imi place ceapa, sa fie bine facuta). Puneti ardeii, morcovul si sotati totul 3-4 minute. Adaugati sosul de rosii, cel asiatic dulce acrisor si de soia. Amestecati, presarati sare si piper dupa gust, apoi puneti usturoiul curatat si taiat in sferturi. Amestecati bine, gustati si lasati sa se patrunda legumele asa cum va plac, fie mai aldente, fie bine patrunse. Daca doriti sa fie bine patrunse, este posibil sa fie nevoie de putina apa.
Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare. O transferati pe foc si cand clocoteste, dati drumul la noodles. Ii lasati la fiert atat cat scrie pe ambalaj, in cazul meu 4 minute. Cand sunt gata, ii scurgeti bine de apa. Ii adaugati peste legume, invartiti bine. Mai lasati pe foc 1-2 minute, sa isi ia din toate aromele. Se trage tigaia de pe foc cand preparatul este gata si se serveste cald.
Pofta buna!