Non plus ultra

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 27405 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de fursecurile copilariei,de cand le facea bunica mea...

 

INGREDIENTE

Fursecuri:

  • 200 g unt 82% grasime(moale)
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 300 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 galbenusuri

Umplutura:

  • gem de caise

Bezea:

  • 2 albusuri
  • 200 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Non plus ultra:

Mixam untul cu galbenusurile ,vanilia ,amoniacul si zaharul pudra. Il lasam sa se odihneasca 30 de min dupa care adaugam faina si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem o foaie de 0.5cm grosime si taiem cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam treptat din zahar pana se face bezea lucioasa.

Punem pe fiecare fursesc un mot de spuma si dam la cuptor pana se aureste spuma.

Cand sunt reci le ungem cu gem si unim cate 2 fursecuri.

 

 

 

TIPS-URI

1

Sunt bune dupa ce stau la un loc umed si racoros

Daca ti-a placut reteta noastra "Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Lavinia 1

06.06.2013, 15:39

multumesc mult

babi5 1

13.08.2013, 08:58

verakruz 1

06.01.2017, 13:11

bezeaua preparată se dezlipeşte după coacere, de ce?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara