New York Cheesecake

de dentistutza in Prajituri, 8 Apr 2011 | 7806 vizualizari

 

Reteta este luata din "Cartea Regala de Bucate" sub ingrijirea Principesei Margareta. Am modificat-o usor, dupa gustul nostru. Intr-adevar este un regal, fina si usoara. Nu am apucat sa o pozez intreaga din motive lesne de imaginat...mai mult, bucatica din foto a fost obiectul unei lupte intre instinctul meu artistic si instinctul sotului meu de-a curata platoul....

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 200 gr. biscuiti sfaramati fin
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 gr. unt topit
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • Umplutura
  • 500 gr. branza de vaci dulce,scursa bine
  • 100 gr. zahar
  • 1 plic foi de gelatina alba dr. Oetker
  • 60 ml. apa rece
  • 200 ml (1 cutie) frisca lichida 32%
  • 200 ml. smantana grasa
  • 3 linguri zahar
  • vanilie de orice fel dupa plac
  • 1 praf sare
  • Topping
  • dulceata afine/ fructe rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Baza-se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil.  Biscuitii se amesteca cu zaharul, coaja de portocala si untul topit pana se absoarbe  tot untul. Se pune amestecul in tava si cu dosul unei linguri se preseaza bine pentru a obtine o crusta compacta cu o mica margine.Se acopera si se pune la frigider cat timp se prepara umplutura.

Umplutura- gelatina se dizolva in 60 ml. apa si se continua conform indicatiilor de pe ambalaj.  Se lasa sa se racoreasca usor. In acest timp se freaca bine branza pt. a deveni cremoasa ( eu am folosit stick blenderul) si apoi se incorporeaza zaharul, sarea si vanilia. Se combina apoi cu gelatina amestecand usor si cu praful de sare.   Se bate frisca lichida rece pana se intareste, cu cele trei linguri de zahar. Smantana se adauga in frisca si apoi, cu grija se combina cu branza.  Compozitia se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza frumos si se da la frigider minimum 4 ore. Pentru a servi se scoate inelul detasabil cu grija, se muta pe un platou,si se orneaza cu topping de afine sau alte fructe rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni