Negresa marmorata

de katty in Prajituri, 19 Feb 2015 | 3609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 250 gr zahar+50 gr
  • 5 oua medii
  • 50 gr faina+1 lingura
  • 85 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr crema de branza
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa marmorata:

Tocam fin 150 gr ciocolata, iar restul grosier. Punem ciocolata tocata fin intr-un bol si o topim la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si o lasam sa se raceasca putin. Punem untul si zaharul intr-un bol mai mare si le batem pana obtinem o crema lejera. Adaugam 4 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi incorporam faina cernuta, cacaua, praful de copt si putina sare. La final adaugam ciocolata topita si cea tocata grosier.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Punem branza intr-un bol si o amestecam cu oul ramas, 50 gr zahar si lingura de faina. Presaram gramajoare din acest amestec peste compozitia turnata anterior. Unim cele 2 compozitii cu ajutorul unei scobitori cu miscari ondulatorii. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cam 30 de minute.

Lasam prajitura sa se raceasca inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa marmorata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si bezea