am vazut zilele trecute postata de Cristinne o reteta de negresa care mi s-a parut super...eu nu stiu cat de adevarata era sau nu negresa, ca nu am facut niciodata...dar mi-a ramas in minte ideea ei, si vroiam sa o fac si eu intocmai...doar ca m-am trezit ca nu am toate resursele....culinare necesare ...asa ca am inlocuit pe ici pe colo...ea zicea ca e buna tare...eu zic ca e exceptionala...nu stiu ce consistenta avea prajitura ei, dar a mea a iesit un pic cleioasa, ca un caramel...si cu un gust de ciocolata teribil...mi-a placut la nebunie...Cristinne, mersi mult de idee...cu siguranta aceasta prajitura o sa ocupe un loc de cinste in lista mea de bucate....
Ouale se bat cu zaharul foarte bine, pana devin o spuma cleioasa.
Untul moale ( 50 gr) se amesteca cu 3 gl nuttella si apoi se adauga la compozitia de oua.
Se mixeaza bine.
Se adauga praful de copt amestecat cu faina, lingura cu lingura, amestecandu-se dupa fiecare lingura, sa se incorporeze bine.
Alunele se taie in functie de marime, in doua sau 4 si se prajesc . ( astfel vor avea si un gust mai palcut, crocant, dar se vor si curata de surplusul de coaja, fiind prajite...).
Se adauga la compozitie, precum si 50 g ciocolata taiata marunt.
Se amesteca usor.
Compozitita se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina, si se coace 10 min la 200 grade apoi inca 15-20...la 170 grade. ( Cristinne zicea ca inca 10 min ajung, dar mie la mijloc nu mi s-a copt asa repede...).
Se lasa la racit prajitura, apoi se scoate pe un platou.
Se face o glazura din restul de 50 g ciocolata , 50 g unt, o lg de nuttella si 2 lg de lapte, amestecandu-se toate acestea la foc mic pana la omogenizare.
Se toarna peste prajitura.
Deasupra se mai pune o mana de alune maruntite( tot prajite).
Cristinne sugera sa fie servita alaturi de un frappe dimineata...eu insa am devorat jumatate din ea in seara asta,...fara nimic altceva...e su-per!!!!