Negresa cu crema de capsuni si vanilie

de Lavinia in Prajituri, 17 Noi 2013 | 7554 vizualizari

 

Si pentru cei care nu tin post am pregatit o prajitura buna,buna :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 125 g zahar alb
  • 125 g zahar brun
  • 5 oua
  • 250 g ciocolata neagra
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 230 g faina
  • 100 g miez de nuca tocat

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 60 ml frisca lichida

Crema 1:

  • 1 plic crema cu gust de capsuni
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida

Crema 2:

  • 1 plic crema cu gust de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de capsuni si vanilie:

Mixeaza ouale cu zaharul alb si zaharul brun pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga apoi cacaua si mai mixeaza cateva secunde pana se incorporeaza. Topeste ciocolata cu untul pe baie de abur. Adauga nuca tocata si faina si omogenizeaza. Adauga ouale peste crema de ciocolata amestecand usor cu un tel pana se incorporeaza bine.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute(testul scobitorii) Lasa blatul la racit ,indeparteaza marginile si portioneaza-l in bucati potrivite(15-18 bucati)

Glazureaza fiecare prajitura cu ciocolata topita apoi baga-le la frigider pana se intareste glazura.

Pentru crema de capsuni mixeaza laptele cu praful pentru crema apoi adauga treptat frisca lichida si mixeaza pana obtii o crema spumoasa si aerata. La fel procedezi si cu crema de vanilie.

Pe fiecare prajitura spriteaza cate un mot de crema de capsuni si unul de crema de vanilie. Decoreaza cu ciocolata rasa sau dupa preferinte si da prajiturile la rece pana in momentul servirii. Sunt absolut delicioase si cremoase!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de capsuni si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post