O negresa cremoasa si cu un gust deosebit
Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se da la o parte si se lasa sa se raceasca putin.
Intre timp se sparg ouale intregi si se bat bine cu mixerul, se adauga praful de sare si zaharul tos si se bate in continuare pana compozitia s-a deschis la culoare si a crescut in volum. Apoi se toarna in fir subtire amestecul cald de unt si ciocolata topita si se mixeaza in continuare pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga nucile si se mixeaza la viteza mica apoi se adauga faina cernuta si se amesteca usor pana se obtine un aluat neted si fluid.
Se tapeteaza o tava cu dimensiuni 20/30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea (trebuie o tava cu peretii inalti deoarece negresa va creste la copt)
Se pune negresa la cuptorul incins la 180 C pentru 35-40 de minute. Se lasa la racit in tava in care s-a copt (este extrem de frageda si se poate rupe).
Pentru crema se pune in bolul mixerului crema de branza impreuna cu untul moale, zaharul pudra si extractul de vanilie si se amesteca bine pana iese o crema untoasa.
Se pune crema peste blatul racit, si se da la frigider 30 de minute ca sa se intareasca crema apoi se adauga merisoare pe toata suprafata prajiturii.
Intr-un vas mic se topeste ciocolata pe foc mic si se decoreaza prajitura cu ajutorul unei seringi formand suvite de ciocolata.
1
Daca vreti cantitate mai mica, reduceti la jumatate cantitatile