V-am adus o reteta fara gluten, o negresa ciocolatoasa care, servita cu o bila de inghetata poate rivaliza cu orice alt desert cremos.
Intr-un bol amestecam faina si cacaoa.
Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de ciocolata si unt intr-un alt bol si mixam impreuna cu un praf de sare si cu zaharul brut.
Adaugam esenta de vanilie, apoi treptat cate un ou, peste amestecul de ciocolata-unt, mixand cu mixerul la viteza cea mai mica.
La final adaugam amestecul uscat de faina si cacao peste amestecul umed si omogenizam cu ajutorul unei spatule de plastic.
Ungem cu unt o tava de aprox 23/23 cm si cu ajutorul spatului intindem aluatul de negresa in tava.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 de minute apoi cu focul stins si usa de la cuptor deschisa inca 5-10 minute.
Scoatem negresa pe un suport de lemn si o portionam in 16 bucati.
Glazura de ciocolata o obtinem prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si laptele, pe baie de aburi.
Trasam cateva dungulite de ciocolata peste fiecare patretel de negresa folosind o punguta taiata la un capat.
Servim negresa calduta cu o bila de inghetata si cu cateva fructe rosii.