Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog

de biancas76 in Dulciuri, 8 Aug 2010 | 6740 vizualizari

 

Azi am un an de blog!!!!
Si pentru ca am sarbatorit in familie UN AN DE BLOG :) m-am gandit sa ne omenim cum e traditia prin Ardeal si cu ceva prajitura ca doar azi e duminica.... nu?
Imi place sa fac prajituri doar ca fac rar din cauza ca....... se depune cam mult :)
Pentru azi am facut o negresa ciocolatoasa cu caise.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 6 linguri cacao
  • 1 ciocolata cu menta
  • 400 g iaurt (sana)
  • un praf de copt
  • putina sare
Optional
  • inghetata
  • coaja de lime
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog:

Am folosit o tava dreptunghiulara de 30 X 40 cm pe care am pus hartie de copt si am curatat caisele de samburi si le-am pus cu partea care a fost samburele in jos la o distanta de 1 cm( in reteta originala scria ca tava se tapeteaza cu unt si zahar brun)

Aluatul l-am pregatit astfel:
Am pus intr-un bol de mixer cele 6 galbenuse impreuna cu zaharul si le-am mixat bine, dupa care am adaugat untul moale.

Am adaugat apoi treptat  restul ingredientelor ( iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa). Separat am batut albusele cu putina sare iar in final am amestecat ambele compozitii.

Ciocolata de menta am topit-o si am adaugat-o compozitiei de mai sus.

Am turnat compozitia peste caise si am dat la cuptor pentru 40 minute, avand grija sa fie facuta (testul scoabitoarei) si sa nu fie prea uscata.


Am lasat-o in tava pana cand s-a racit dupa care am intors-o pe alta tava si am portionat-o astfel incat bucata de caisa sa fie exact in centru.

Este o prajitura foarte gustoasa si ciocolatoasa.
Reteta mai spunea ca se poate servi cu ingheteta si coaja de lime si m-am conformat.
Va servesc si pe voi virtual cu o bucatica:))

Merita sa incercati aceasta prajitura pana mai sunt caise.
Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an de blog" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

Adinuta 1

09.08.2010, 23:01

felicitari pentru realizare! la cat mai multe retete!

grasu64 1

11.08.2010, 23:57

La Multi Ani !

Sidy 1

12.08.2010, 06:50

Felicitari Bia ! Cat mai lunga sa fie viata blogului tau Ciocolatoasa ta e delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii