Negresa

de izulika in Prajituri, 15 Ian 2011 | 16435 vizualizari

 

Toate laudele mamei mele, care m-a invatat sa fac aceasta prajitura :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana si 1/2 lapte
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1/2 pachet margarina
  • 1 plic bicarbonat de sodiu
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic glazura de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

O cana si jumatate de zahar, se amesteca cu 3 linguri de cacao apoi se adauga o cana si jumatate lapte se amesteca bine si se da la foc incet

Cand a inceput sa se incalzeasca se adauga un plic de bicarbonat 15g, si 1/2 pachet margarina

Se amesteca pana cand margarina se topeste

Albusul se separa de galbenus

Albusul se bate spuma, iar galbenusul se amesteca cu 2 linguri de ulei

Cand compozitia este calduta se adauga galbenusul,apoi faina, si esenta de rom se amesteca bine apoi se adauga si albusul

Se unge si se tapeteaza o tava ,se adauga compozitia

Se da la cuptorul preincalzit, timp de 30-40 de minute

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa putin la racit, se topeste ciocolata dupa instructiunile de pe plic si se intinde peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petra