Zambiti ? La fel am procedat si eu cand am vazut postarea lui Lili , doar ca a ei se numea ,,Mustatile bunicului" . Lili a fost inspiratia mea , si-i multumesc ! Eu am facut ceva adaugiri , dupa gustul si inspiratia mea si i-am modicat si denumirea , eu avand un mustacios acasa , zic hai , sa fie si el prezent pe BUCATARAS . ro ...
Este o mancare simpla , usor de facut , doar ca-i botezata cumva altfel .
Se curata , se spala si se taie legumele dupa preferinta (eu am tocat ceapa julienne , ardeiul si usturoiul cubulete si felii , frunzele de telina marunt) si se dau la calit cu putin ulei , condimentandu-se dupa gust ; cand acestea s-au inmuiat , am adaugat si ciupercile spalate , dar nedespielitate tocate felii , continuindu-se calirea . Am adaugat si rosiile fara coaja , taiate rondele . Separat am pregatit ,,Mustatile" astfel : carnea am tocat-o ca ptr sarmale , am adaugat oua , sare si putin piper si grisul ca liant , firele de spaghetti le-am rupt in doua . Am facut turtite din carne , am asezat pe fiecare cateva fire de spaghetti si-am relizat niste ,,acadele" , ca-n poza . Cand au fost facute toate , le-am asezat in cratita cu legume , dar cu mare grija , sa nu se atinga pastele intre ele , dar nici crochetele de carne ... nu-i complicat , doar ca tre' sa avem grija ca focul sa fie destul de mic , sa nu clocoteasca totul si sa rezulte altceva .
Se poate servi "MUSTATA SOTULUI" alaturi de salata de rosii , sau de castraveti murati .