Must din struguri negri

de Angelina_Elena in Bauturi, 9 Oct 2012 | 8202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg bobite de struguri negri
  • 400 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Must din struguri negri:

Spalam, scurgem si desprindem cu grija bobitele de struguri de pe ciorchini.

Bobitele desprinse le punem intr-un vas.

Pasam apoi bobitele de struguri cu blenderul, iar sucul obtinut se strecoara printr-un tifon.

Sucul astfel obtinut se pune la fiert intr-un vas mare, emailat impreuna cu zaharul.

Fierbem timp de 1 ora, la foc mic, amestecand si indepartand spuma formata deasupra.

Lasam apoi mustul sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit il punem in sticle sterilizate si uscate, apoi il inchidem ermetic.

Se depoziteaza la rece.

Se serveste ca atare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Must din struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

Merisor 1

11.10.2012, 14:30

Eu anul acesta inca nu am baut must Poate un pahar de la tine?

Angelina_Elena 1

11.10.2012, 14:33

Merisor, draga mea nici nu se pune problema! Te invit la un pahar, sau poate doua!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose de post cu must, in si ciocolata neagra