Muschi de porc in sos de legume

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2011 | 6745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii muschi de porc
  • 2 cepe
  • 3-4 rosii
  • 3-4 cartofi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 felii de lamaie
  • patrunjel verde
  • 2-3 foi de dafin
  • ulei
  • unt
  • faina
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in sos de legume:

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si calim ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii.Curatam ardeiul gras si cartofii .Ardeiul il taiem fasii iar cartofii ii taiem cubulete mai mari .Adaugam atat ardeiul cat si cartofii in tigaie ,punem o cana cu apa , foile de dafin si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam , acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit circa 10-15 min. pana ce scade apa apoi adaugam rosiile curatate si taiate bucati mici si feliile de lamaie.Acoperim din nou si mai lasam inca circa 15 min-20 min..pana ce sosul scade si se ingroasa.
Separat ne ocupam de feliile de muschi.Pudram cu sare si piper fiecare bucata de carne in parte ,le dam prin faina apoi le scuturam bine si le rumenim putin pe ambele parti in untul pe care l-am incins in prealabil.Adaugam vinul, putina apa(atat cat carnea sa fie acoperita) ,punem capacul si lasam pana cand carnea este bine facuta si lichidul a scazut.
Adaugam sosul de legume peste carne ,amestecam si mai lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si asezonam cu patrunjel verde.
Servim cald acompaniat de mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

MIUTA 1

28.10.2011, 15:09

Excelent

Bucataras Medi 1

28.10.2011, 22:05

anomisana.....multumesc de vizita, multumesc de comentariu.te astept cu drag la masa................

Bucataras Medi 1

28.10.2011, 22:06

Multumesc Miuta.................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura din muschi de porc in bere