Este atat de buna.....ca s-a dus aproape instantaneu.
Dovleceii se curata si se taie rondele, peste care se pune sare si se lasa de-o parte.
Ceapa se curata, morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, cand este gata se adauga ceapa, morcovul, se lasa putin la calit, se adauga carnea. Se potriveste de sare, piper, cimbru, boia. Se amesteca bine si se pune putina apa. Se lasa la fiert cca 5-7 minute. La final se adauga pesmetele si patrunjelul tocat marunt.
Cand compozitia s-a racit se adauga un ou. Se amesteca.
Dovleceii, dupa ce au stat cu sare ( pret de 7-10 min) , se pun intr-o tigaie cu cateva picaturi de ulei, foarte putin, maxim 30 secunde. Se scot pe servetele.
Intr-un vas de yenna dreptunghiular se pune putin ulei, se pune la baza un rand de dovlecei rondele, carnea tocata si de-asupra ultimul rand de dovlecei. Din smantana, doua oua si branza rasa pregatim un sos pe care-l punem peste musaca. Se mai pastreaza 2-3 linguri de branza rasa si se pun de-asupra. Se pudreaza cu putin piper si se pune la cuptor pentru 30-40 minute.
Pofta buna!
1
dovleceii se pot pune chiar cruzi
2
optional se poate adauga chimen ( ca si condiment)