Doua portii generoase si tare gustoase cu numai 20 de lei (sau chiar mai putin :))
Intr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil.
Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.
Intre timp, pune uleiul intr-o tigaie incapatoare si lasa-l sa se incinga.
Adauga ceapa taiata cubulete si las-o 2-3 minute sa se inmoaie.
Adauga apoi morcovul ras si lasa-l sa se inmoaie.
Pune carnea tocata, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce, apoi lasa pe foc cam 15 minute, pana ce se evapora apa lasata de carne.
Adauga rosiile in bulion si mai lasa sa fiarba 10 minute, pana ce carnea este fiarta.
Ia tigaia de pe foc si lasa carnea sa se raceasca 10 minute, apoi adauga patrunjelul tocat si un ou batut.
Amesteca bine.
Curata cartofii de coaja si taie-i rondele.
Unge cu unt doua vase individuale termorezistente si pune cateva feliute de unt. Pune un strat de cartofi, unul de carne, apoi iar un rand de cartofi. Mai adauga cateva felii subtiri de unt, apoi iar un strat de carne si la final ultimul strat de cartofi.
Bate oul cu smantana si imparte compozitia deasupra celor doua vase de musaca.
Presara cascaval ras deasupra si pune vasele in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru 20 de minute, pana ce cascavalul se gratineaza frumos.