Muraturi asortate

de oO_ acnA _Oo in Muraturi, 20 Oct 2012 | 17895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 18 kg gogonele
  • 1 conopida mare (1,5 kg )
  • varza rosie 3 buc ( potrivite )
  • 1 kg castraveti (cat mai mari )
  • 4 gutui
  • 4 mere
  • 3 pere
  • 3 kg telina
  • 1,5 kg morcov
  • 1/2 kg ardei usturati (portocalii )
  • 1/2 kg usturoi
  • 1/2 -3/4 kg hrean
  • SARE : 25 g / litru
  • piper negru boabe 1 plic
  • 1 tufa de marar uscat
  • 3 ceapa ( le punem intregi )
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Aranjam legumele si fructele in butoi (60 L) si turnam saramura la 35- 40 de grade ca sa fermenteze  mai repede .Se tin in casa doua trei zile (la cald) apoi se muta intr-o incapere racoroasa ( camara , pivnita ) . 

Textul si reteta apartine sotului :)).

TIPS-URI

1

Interzis femeilor singure intrucat cu greu butoiul mai poate fi mutat :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura